Razpis: Zavod Viva – Reinovator izziv

Proj ReinovatorZavod Viva organizira nov razpis Reinovator izziv, katerega rok za prijavo je 11.11.2013 ob 12. uri.

Več o razpisu lahko preberete spodaj ali na spletni strani Zavoda Viva.

Zavod Viva je v preteklega pol leta v partnerstvu s podjetjem Studio Moderna in ob podpori Ameriške ambasade v Ljubljani organiziral tri dogodke, kjer smo povezali doslej ločene svetove:   civilne iniciative (nevladne organizacije, zadruge, socialna podjetja), korporativno gospodarstvo, strokovnjake in medije. Na treh dogodkih so se za mizo ob večerji spoznali in se o videnju rešitev izzivov prihodnosti pogovorili predstavniki dvanajstih iniciativ, trinajstih podjetij in trinajstih nevladnih organizacij.

Zdaj je čas, da prvo sezono Reinovator zaključimo z vami, poiščemo sveže ideje in naredimo korak bližje boljšemu življenju v letu 2014.

Z velikim veseljem razpisujemo prvi Reinovator izziv. Podpreti želimo trajnostne in inovativne rešitve na treh področjih, ki bodo v naslednjem letu bistveno vplivala na kvaliteto življenja v Sloveniji:

1.          ustvarjanje trajnostnih delovnih mest z družbenim podjetništvom – pokrovitelj izziva Pošta Slovenije, CEED Slovenija, zložljivo kolo Big Fish in udeleženci dogodkov z namenom;

2.          uporaba potenciala informacijskih tehnologij za aktivno državljanstvo – pokrovitelj izziva Bisnode Slovenija, CEED Slovenija, zložljivo kolo Big Fish in udeleženci dogodkov z namenom;

3.         povečanje samooskrbe s hrano – pokrovitelj izziva Studio Moderna, CEED Slovenija, zložljivo kolo Big Fish in udeleženci dogodkov z namenom.

Na izziv se lahko prijavijo predstavniki tretjega sektorja (nevladne organizacije, zveze, fundacije, organizacije socialnega podjetništva) ali skupina povezanih posameznikov (najmanj trije povezani posamezniki).

Več informacij o razpisu najdete na spletni strani Zavoda Viva.